Mit mondanak a szkeptikusok, és miért nincs igazuk?

A magyar lakosság 1% élete végéig dadogni fog, vagyis 100 000 ember. Ha te itt vagy az oldalamon, az azt jelenti, hogy érdekel, hogyan lehet legyőzni felnőttkorban a dadogást. Pontosabban csökkenteni. Mint érintett, én is ugyanazokkal a nehézségekkel néztem szembe, mint te. Pontosan tudom, milyen nehéz ilyenkor döntést hozni. Szeretném megosztani veled a leggyakoribb öt kifogást, ami hozzám eljutott, miért nem vásárolják meg MOST a leckesorozatot.

1. “Nincs időm!”

Minden dadogó szeretne jobban beszélni, mégis sokan élnek ezzel a kifogással: „Jó az anyag, az ára is megfizethető, de most nincs időm!”, aztán mikor vizsga előtt állnak, munkahelyet keresnek, jönnek a panaszos levelek: Éva, segíts! Most, azonnal, lehetőleg rögtön.

Bármennyire is sajnálom őket, a dadogás leküzdése nem könnyű. Nem lehet máról holnapra tartós eredményeket elérni. Pontosabban, a gyakorlatok önmagukban nagyon egyszerűek, csak fogadd el azt a tényt, hogy egy több éves, vagy több tízéves szokást nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni! Évek óta gyakorlod a dadogós beszédet, nem fogsz azonnal átkapcsolni. Az új beszédre való áttérés gyakorlása eltart egy ideig. Ezért, ha most még nem is azonnal, de tudod, hogy lesz olyan alkalom, mikor nagyon fontos lenne, hogy a beszéded ne akadályozzon a céljaid elérésében, akkor mindenképpen időben állj neki. Óriási hiba, ha emiatt csúszol le egy jobban fizető állásról, ha a dadogásod akadályoz meg abban, hogy megszólítsd a nagy „Ő”-t.

 Kérem a leckesorozatot 44 990 Ft-ért

Szeretném újra elolvasni a részletes tájékoztatót

2. “Ez most nekem nem fontos”

Dadogsz, és úgy érzed, ettől még teljes az életed. Van egy szerető, megértő párod, akivel boldog vagy, olyan munkát végzel, amiről mindig is álmodtál. Sok barátod van, és úgy egyébként is az életed pont olyan, amilyennek szeretted volna.

Vagy, azért nem fontos most számodra a beszéded javítása, mert rengeteg más ennél fontosabb dologgal foglalkozol, úgy érzed, majd egyszer ez is sorra fog kerülni?

Bármi is az ok, hidd el, ez a legjobb időpont arra, hogy nekiállj a beszédeddel foglalkozni. Ahogy már olvastad, csak napi 20 percet kell rászánnod.

Miért mondom, hogy ez a legjobb időpont? Amit már az előbb is olvastál, a dadogás csökkentése felnőttkorban (ha elmúltál 12 éves, akkor ebből a szempontból már sajnos „felnőttnek” számítasz) nem megy máról holnapra. Egy beidegződött, rossz szokást elhagyni, és újat megtanulni, pláne a beszédben több évnyi gyakorlást igényel.

Nem, nincs ellentmondás. Az eredmények már néhány hét gyakorlás után látszani fognak, fokozatosan egyre több helyen veszed észre, hogy már nem dadogsz, de az a stabil magabiztosság, amivel a legtöbb helyzetben megakadás nélkül fogsz megszólalni, annak eléréséhez legalább 9 hónap, de sokszor egy évnél is hosszabb időre van szükség. Még a legjobbaknál is.

Saját tapasztalat, hogy akkor tudunk alaposan gyakorolni, ha nem sürget az idő. Így nincs rajtunk az a kényszer, hogy „de muszáj”. Mégis milyen nagy öröm, látni a többiek arcán a boldog meglepetést, „ha nem ismernélek, nem mondanám meg rólad…”

Szeretnél ilyen dicséreteket kapni? Akkor ne mondd el senkinek, mivel foglalkozol, csak állj neki szép csendben, és figyeld a reakciókat.

 Kérem a leckesorozatot 44 990 Ft-ért

Szeretném újra elolvasni a részletes tájékoztatót

3. “Ez is csak olyan, mint a többi”

Hú, ez sértés! Általában azt vettem észre, akik ilyen kifogást fogalmaznak meg a Győzd le a dadogásod leckecsomaggal kapcsolatban, rendszerint nem olvasták el rendesen, miről is szól ez a módszer.

Nem állítom, hogy ez maga a tökély, de mint érintett tudom, hogy a dadogás fejben dől el. Keserű tapasztalat, a pszichológusommal több, mint egy évig beszélgettem, megakadások nélkül, viszont mikor kiléptem az utcára, újra a régi voltam. Ezért merem kijelenteni: az, ha eljársz valahova heti két órát gyakorolni, az kevés. Ettől még nem leszel más ember. Nem fogsz tudni, az új szemlélettel gondolni önmagadra.

A legtöbben csak a tüneteket akarják eltüntetni, és ettől sikertelenek. Hiszen a dadogás olyan, mint egy jéghegy, a víz alatt 10-szer akkora batyut cipelünk, mint ami látszik. Teljesen véletlenül jöttem rá, aztán azóta a sok gyakorlás is megerősített abban, hogy semmi másra nincs szükség, mint megváltoztatni a gondolatainkat, a hozzáállásunkat a beszédhez. Hiszen, magad is tapasztalod, otthon, egyedül nem dadogsz, sőt talán még szűk családi körben sem. Nekünk már nem kell megtanulni, hogyan mondjuk ki az „a” betűt, hiszen tudjuk. Nekünk arra van szükségünk, másképp, más szemszögből tekintsünk önmagunkra, a másikra, és a köztünk kialakult beszédszituációra.

A leckékben összegyűjtöttem mindazt, ami nálam bevált, és tudom, másoknak is hasznos, valódi megoldást nyújt. Hidd el, ha nekem segített, neked is fog.

 Kérem a leckesorozatot 44 990 Ft-ért

Szeretném újra elolvasni a részletes tájékoztatót

4. „Nem hiszek neked”

Nagyon szeretnél megszabadulni a dadogásodtól, de úgy gondolod, mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen?

Nem hibáztatlak, magam is sok helyen próbálkoztam, sok kudarcot begyűjtöttem, mire rájöttem, akik nem voltak ilyen helyzetben, ők el sem tudják képzelni, mi játszódik le bennünk, milyen folyamatok vezetnek el odáig, hogy csak dadogva tudunk megszólalni.

De úgy gondolom, ha eddig eljutottál az olvasásban, már nem arra van szükséged, hogy én mondjam az újabbnál újabb érveket, miért kezdd el minél előbb a tanulást a leckesorozattal. Inkább olvasd el újra, mit írtak mások, hogyan vélekednek róla azok, akik nem hallgattak a kételkedőkre, akik tudták, a pénz visszafizetési garanciával nem kockáztatnak semmit. Hiszen, ha nem tetszik, amit kapnak tőlem, és 20 napon belül visszaküldik a csomagot, kérdezés nélkül visszaadom a pénzüket.

Elmondhatom, eddig a több mint 100 vásárlóból egyetlen egy ember élt a pénz visszafizetési garanciával. Bár neki nem is akartam elküldeni, ugyanis megírta, hogy annyira nem tudja elfogadni a dadogását, hogy több hónapot volt emiatt kórházban, a pszichiátrián. Tudtam, hogy nála sikertelen lesz a módszer, hiszen, ennek az alapja az, hogy elfogadjuk magunkat úgy, amilyenek vagyunk. Ha ezt megtesszük, utána tudunk építkezni, hiszen tudjuk, ennél rosszabbul már nem fogunk beszélni, innen az út csak felfelé vezet.

Hogy milyen hamar jönnek az eredmények, és mikor mondhatod el majd te is, hogy a dadogásod már a múlt? Az csak a saját szorgalmadon, és kitartásodon múlik majd!

 Kérem a leckesorozatot 44 990 Ft-ért

Szeretném újra elolvasni a részletes tájékoztatót

5. “Majd döntök később”

Hát, igen, ez a tipikus „Pató Pál” szindróma. Tudod, hogy szükséged lenne az anyagra, az ára is kedvező, időd is lenne rá, de „Ej, ráérünk arra még”.

Sokan, akik megvették a leckesorozatot, az elkövetkező 1-2 évben olyan célt tűztek maguk elé, amit jóval könnyebb úgy elérni, ha közben a beszédük is javul, és az önbizalmuk is lényegesen megnő. Ők tudták, önmaguk ellenségei, ha az „Ej, ráérünk arra még” viselkedéssel húzzák az időt.

Csak emlékeztetőül a leckecsomag tartalma:

  • 10 db leckefüzet, közel 400 oldal elmélet és gyakorlat
  • 75 napos tanulást segítő e-mail sorozat
  • 2 db Cd további anyagokkal
  • korlátlan ideig tartó személyes segítség e-mailben, telefonon és skype-n.

+1 58 napos önismereti e-mail sorozat – választható opció

Mindez belföldi csomagküldéssel csak 44 990 Ft, természetesen 100% pénz visszafizetési garanciával, a csomag postára adásától számított 20 napig.

 Kérem a leckesorozatot 44 990 Ft-ért

Szeretném újra elolvasni a részletes tájékoztatót