Dadogó gyereked van? Erre nagyon figyelj…

Szülőként bizonyára észreveszed, gyermeked dadogó beszéde egyik nap jobb, másik nap rosszabb. Ennek egyik oka lehet, ha nem pihenik ki magukat rendesen.

A dadogó óvodás gyerekek aludjanak napközben vagy sem?

Az óvoda pedagógusok szerint nagyon előnyös lenne, ha a gyerekek napközben legalább egy órát aludnának. A szülők pedig nem örülnek, ha alszik a gyerek a napközben, mert este nem lehet időben lefektetni.

dadogó gyerekeknek fontos a pihenés

Az óvodás gyerekeknek naponta 10-13 órát kellene aludniuk

Ehhez még hozzájárul az is, hogy minden gyereknek más az alvásigénye. Van, aki még szívesen szunyókál napközben egy kicsit, a másik gyerek pedig nem igényli.

Azt is el kell fogadni, hogy amelyik gyerek reggel 8-kor ébred, ő délben nem mindig tud aludni. Viszont, akit hajnali 6 órára visznek le az oviba, neki egész biztos, hogy jól esik egy kis alvás.

Dadogó gyereked van? Kattints és nézd meg, hogyan segíthetsz neki!

Ami biztos, a gyerekek idegrendszere jobban fejlődik, ha van napközbeni pihenő, megszakítva az egész napos pörgést. Azok a gyerekek, akik napközben alusznak egy röpke órát, jobban tudnak koncentrálni, és figyelni. Ezáltal az iskolában is jobb tanulók lesznek.

A dadogó gyerekek is hozzá tudnak szokni ahhoz, hogy nem alusszák ki magukat

fontos a pihenés a dadogóknak

Az általános iskolásoknak naponta 9-11 órát kellene aludniuk

Sok kisgyerek, aki nem pihen, észre sem veszi, hogy fáradt. Ha nem tanítjuk meg neki, hogy legalább napközben álljon meg egy kicsit, lazítson, megszokja, hogy állandóan mozgásban van, jár a keze-lába. A figyelme felületes, belekap ebbe is, abba is. Mikor már fáradt, a játék sem tudja úgy lekötni.

Kivéve a TV. Ott nem kell gondolkodni, „készen kapjuk” az információt. Sokszor itt is ugrál a képernyő, az egyik pillanatban, még ez a képkocka van, a következőben pedig már egy egész más dolog.

Gondolom, már kiderült, én magam az alvás pártiak közé tartozom. Pontosabban, azt pártolom, hogy legyen egy kis csendes pihenő. Aki nem tud aludni, ő is tud 15-20 percet csendben feküdni, aztán felkelhet, és folytatódhat a nap.

A dadogó gyerekek legtöbbjének különösen fontos a megfelelő alvásidő

Figyeld meg, gyermeked beszéde is jobb akkor, ha kipihent, és felszabadult.

Az alvás a test számára nélkülözhetetlen, mikor alszunk a testünk regenerálódik, felkészül a következő ébren töltött órákra fizikailag, az agyunk pedig pihen.

alvó dadogó gyerek

A középiskolásoknak napi 8-10 óra alvásra lenne szükségük

A kialvatlanság negatívan hat az idegrendszerünk teljesítő képességére, a memóriánkra, és a tanulási képességünkre.

Ha fontos nekünk gyermekünk teljesítő képessége, és nem mellesleg a beszéde, akkor mindenképpen figyeljünk oda, naponta hány órát alszik.

Ha dadogó gyermeked van, erről mindenképpen tudnod kell. Kattints!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..