Mese és élményterápiás tábor 2017

Gál Anasztázia filmrendező és a GÁSZI-DÉSZT Egyesület segítségével idén is 12 dadogó kisgyerek és szülei nyaralhattak egy hétig Márokföldön, a zalai kistelepülésen.

Nézd meg a rövidebb és a hosszabb összefoglalót, milyen programokon vettek részt, milyen élményekkel térhettek haza a mese és élményterápiás tábor résztvevői.

Mese és élményterápiás tábor dadogó gyerekek részére

Ismerd meg a zalai kistelepülést, Márokföldet is!

Támogató a MOL gyerekgyógyító program volt.

Szülőként érdemes minél hamarabb közösségbe szoktatni a gyereket. Először családdal, és amint érett rá a gyerek, már egyedül is elküldheted majd.

Miért jó, ha ilyen táborba járnak a dadogó gyerekek?

A legjobb az lenne, ha a kisgyerek minél hamarabb elhagyná a dadogást. Lehetőleg, mikor megjelenik, minél rövidebb időn belül keressetek segítséget.

A munkám során azt tapasztaltam, hogy a 6 év alatti gyerekek társaikhoz képest nehezebben illeszkednek be a közösségbe, az átlagos gyerekekhez képest jobban ragaszkodnak a megszokott napi rutinhoz, nem bírják a változásokat.

Az ilyen táborok, ahol a gyerek és szülő együtt nyaralhat, együtt van jelen a “meghitt” kettes, családi légkör és a társaság. A gyerek így szinte észrevétlenül szokja meg a közösséget.

Ezért fontos, hogy nyaraláskor keressétek az olyan alkalmakat, ahol családok számára, de mégis szervezetten vannak programok. Így gyermeketek úgy tanul meg alkalmazkodni a “többség”, a közösség elvárásaihoz, hogy ha nehézsége támad, számíthat rátok.

Gondolj bele, az iskolába egyedül kell megismernie az osztálytársait, a tanárait. Az évnyitóra még elkíséred, de az osztályterembe neki kell bemennie.

Egy olyan kisgyerek, aki már több alkalommal is együtt nyaralt “ismeretlen” emberekkel, neki már könnyebben, gördülékenyebben megy az új dolgok felfedezése, elfogadása.

Kíváncsian, és bátran fordul az osztálytársai felé, könnyebben ismerkedik. Ő is kérdez, érdeklődik, és nem csak kérdésekre válaszol. Ő is kezdeményez, nem csak arra vár, hogy mások észrevegyék, foglalkozzanak vele.

Nézzük más szemmel a dadogó gyerekeket!

Dadog a gyerek 1

Ha dadogó gyermeked van, és még nem ismered, mindenképpen kattints a képre, és nézd meg, hogyan tudsz a gyermekednek segíteni, hogy könnyebben beszéljen.

Kattints!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..