Dadogás gyermekkorban

Szülőként, nevelőként hogyan tudok a dadogó kisgyereknek segíteni?

Dadogás gyermekkorban? Úgy érzed, nem tehetsz semmit? Tévedsz, minél kisebb a gyerek, annál inkább a környezet, a család és a szülők felelőssége, hogy a dadogó kisgyerekből csodálatos felnőtt legyen, dadogás nélkül.

Ne feledd, a gyerekek utánzással tanulnak. Ha a te arcodon azt látja, hogy a beszéde nem elfogadható, akkor ő sem fogja tudni elfogadni saját magát.

Ha dadog a gyerek, és szeretnél megoldást találni, akkor keresd a honlapon a Miért dadog a gyerek? című könyvajánlómat. Ebben a 4 db ekönyvben olyan speciális nevelési tanácsokat adok, amit ha figyelembe veszel, olyan környezetet teremtesz a gyermekednek, ami jelentősen megkönnyíti számára a beszédet.

Különösen javaslom, ha a gyermeked, óvodás vagy az általános iskola alsótagozatába jár még, de egész 12 éves korig érezhető javulást tudtok elérni  a könyvekkel.

Minél kisebb korban megtanul kapcsolatot teremteni a kortársaival, annál könnyebben fog boldogulni felnőtt korában is.

Tanácsok, technikák hogyan segíthetsz dadogó gyermekednek javítani a beszédén.

Élő konzultáció Évával

Élő konzultáció

Felnőtteknek és gyerekeknek, szülőknek szóló, személyre szabott, konkrét tanácsokkal várlak Pécsen szeretettel. De Skype-n is beszélhetünk, ha nem tudsz eljönni. 10 000 Ft/60 perc. Kérlek a kapcsolat oldalon írj pár mondatot magadról.

Ikrek és a dadogás oka

Ikrek és a dadogás oka

Ikrek és a dadogás oka
Az ikrek 3 évesek és szinte alig beszélnek pár szót. Az óvodában merő jószándékból szétválasztják őket, ezért dadogni kezdenek.

bővebben

Önbizalom növelés gyerekeknél gyorsan és egyszerűen

Önbizalom növelés gyerekeknél gyorsan és egyszerűen
Dadogó gyerekeknél, ahogy a felnőtteknél is a folyékonyabb beszéd kulcsa a megfelelő önbizalom.
Nemrégen kaptam egy szülői levelet, hogyan lehet növelni egy kisiskolás gyerek önbizalmát, ha egyébként átlagos, semmiben sem tehetséges?

bővebben
3 éves korban miért dadog a gyerek?

3 éves korban miért dadog a gyerek?

Még a múlt században is, általában a gyerekek többsége az általános iskola első osztályában kezdett el dadogni. Ma már egyre több családban dadog a gyerek 3 éves korban.Miért kezd el dadogni a 3 éves gyerek? Ennek összetett okai lehetnek. Először is kell hozzá egy...

bővebben
Dadogás és csúfolódás gyerekkorban – így védd ki

Dadogás és csúfolódás gyerekkorban – így védd ki

Dadogás és csúfolódás - fél a szülő, vajon mi lesz a gyerekkel, és fél a dadogó érintett is, ha új helyre kerül.  Több levelet kaptam arról, hogy csúfolnak valakit a dadogása miatt. Mikor jobban belekérdezek, kiderül, emögött inkább félelmek állnak, „előrevetítések”....

bővebben
Dadogó gondolkodásmód – ezt kell tudnod róla

Dadogó gondolkodásmód – ezt kell tudnod róla

- Milyen a dadogó gondolkodásmód? - Hogyan kerüljük el, hogy a gyerekünk dadogó maradjon? A recept egyszerű, ne mondogassuk neki, hogy ő dadogó. Az a tapasztalatom, hogy azok lesznek sikeresek az iskolában, az életben, akik a veleszületett képességek helyett a...

bővebben
Otthon erősebb a dadogás

Otthon erősebb a dadogás

Miért a családom körében dadogok a legtöbbet? Ismét egy nem szokványos eset. Általában a dadogók az ismerős, a megszokott környezetben beszélnek a legjobban. Érzik, hogy elfogadják őket. Ritka, hogy otthon erősebb a dadogás.Vivien egy hozzászólásában ezt írta: Kedves...

bővebben

Iratkozz fel a hírlevélre, töltsd le az ingyenes ajándékokat!

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie BannertőlAW-988440002 UoGGCJ7H5rgBEMLLqdcD